Frozen Cheesecake
8 - 10 port
Satsen blir cirka 1,5 liter smet och brukar vara lagom till en större pajform, eller två mindre.
Ingridienser:4 st ägg
2 dl strösocker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
Ca 6 st Digestivekex
Gör så här:
Ca 6 st Digestivekex
Gör så här:
- Smula ner digestivekex i botten på formen. Det kan behövas fler än 6st. Se till at de täcker hela botten.
- Vill man kan man blanda kexen med knappt en matsked flytande margarin eller vatten.
- Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
- Vispa äggulorna med sockret pösigt.
- Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp).
- Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.
- Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten.
- Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten.
- Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.
- Dekorera gärna med pudrat florsocker och färsk frukt eller bär.
Kommentarer
Trackback