Frozen Cheesecake

8 - 10 port

Satsen blir cirka 1,5 liter smet och brukar vara lagom till en större pajform, eller två mindre.

Ingridienser:
4 st ägg
2 dl strösocker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
Ca 6 st Digestivekex

Gör så här:
  • Smula ner digestivekex i botten på formen. Det kan behövas fler än 6st. Se till at de täcker hela botten.
  • Vill man kan man blanda kexen med knappt en matsked flytande margarin eller vatten.
  • Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
  • Vispa äggulorna med sockret pösigt.
  • Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp).
  • Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.
  • Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten.
  • Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten.
  • Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.
  • Dekorera gärna med pudrat florsocker och färsk frukt eller bär.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0