New York Blueberry Cheesecake

Räcker till 7-10 personer


Ingridienser:
300 g digestivekex
150 g smör (gärna osaltat)


Fyllningen:


600 g Philadephiaost
2 1/2 dl Kesella 10%
1 dl socker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ekologiska ägg
1 dl grädde
200 g vit choklad
1 1/2 dl färska eller frysta blåbär - andra bär går också bra


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
  • Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
  • Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
  • Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
  • Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
  • Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
  • Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
  • Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
  • Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

RSS 2.0