Kladdkaka

Kladdig chokladkaka

Ingridienser:
100g margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl mjöl
4 msk kakao
1 krm salt
1 1/2 tsk vanillinsocker
Margarin och ströbröd till formen


Gör så här:

Du gör i princip på samma sätt som med kluffinsen.

Sätt på ugnen på 225 grader.

Smeta ut margarin i en kakform.

Häll i ströbröd och se till att det fastnar på botten och väggar, i formen.

Börja smält margarinet. Häll inte i.

Knäck 2 ägg. Innehållet ska i en bunke, skalen kan du kasta bort.

Häll i sockret.

Vispa duktigt tills det blir lite fluffigt.

Häll i resten av alla ingridienser, inklusive margarinet.

Vispa ännu duktigare.

Nu borde smeten vara brun och smaka gott.

Häll i all smet i formen och ställ formen i ugnen i 10 minuter.

Om du vill kan du lägga ett tunt lager med florsocker eller annat fint smaskigt över kakan för att dekorera precis när den kommit ut från ugnen.


För extra kladdighet:

Se till att det smälta margarinet fortfarande är varmt när du häller i det.

Gör en och en halv sats med smet och häll i formen om kakan verkligen ska vara smetig, men då kan det vara klokt att grädda i ugnen i 12-13 minuter istället. Beror helt på vad man tycker är godast.



Tadaa!


Sweet Chai latte

Smaskig latte med julig smak


Ingridienser:

Vatten i lämplig mängd
Mjölk likaså
Socker
Chai té
Mjölk (finns speciell "lattemjölk" att köpa om man känner för det)


Gör så här:

Låt chaitéet dra i en liten kopp varmt vatten, i ungefär 5-7 minuter.

Värm mjölk. Det ska vara minst 2/3 mjölk i koppen när latten är klar.

Blanda socker med mjölken så att den blir söt och god.

Häll mjölken i en stor mugg och börja skumma med mjölkskummare. (Alternativt, vispa i en bunke)

När mjölken e skummig och bubblig häller du i téet. Rör om lite försiktigt.

Klart!


RSS 2.0