Sockerkaka i Långpanna

Massor av sockerkaka fylld med små chokladbitar och hallonmos.

Ingridienser:
9 ägg
9 dl strösocker
150 g smält smör/margarin
12½ dl vetemjöl
9 tsk bakpulver
5 tsk vaniljsocker
4½ dl kallt vatten
200g Blockchoklad
500g hallon (helst frusna, men går säkert lika bra med färska)
 
Gör så här:
  • Smöra och bröa en långpanna.
  • Finhacka blockchoklad (lägg gärna i kyl ett par timmar innan, så blir det lättare att hacka och inte lika mosigt).
  • Tina hallonen lite. Kan användas som de är eller mosade.
  • Smält margarinet.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp, i en stor bunke.
  • Tillsätt det smälta margarinet.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke och tillsätt sedan blandningen.
  • Blir det alldeles för svårt att blanda kan man tillsätta lite av vattnet.
  • Häll i resten av det kalla vattnet.
  • Blanda i den hackade chokladen i smeten.
  • Häll blandningen i långpannan.
  • Placera ut små klickar av hallonmoset så att det täcker hela kakan.
  • Grädda i 175 grader i ca 45 minuter. Testa med en sticka för att försäkra dig om att kakan inte är smetig.
  • När kakan har svalnat kan du antingen skära den i rutor eller i 4 delar.
Trackback
RSS 2.0