4-minuters-kola

Lättlagad chokladkola


Ingridienser:
4 msk margarin
4 msk sirap
4 msk kakao
1 dl socker


Gör så här:

Ställ fram en plåt med bakplåtspapper på.

Plocka fram en kastrull och häll i alla ingridienser.

Sätt på en platta på högsta värme.

Börja röra runt, och gör så hela tiden.

När du ser de första bubblorna är det dags att sänka värmen till ungefär hälften.

Det ska koka under omrörning i 3-4 minuter. Sockret ska ha smält.

När det är klart häller du smeten på plåten och låter den svalna lite.

Du kan dela smeten i fyrkantiga bitar och slå in bitarna i bakplåtspapper.

Blir den för stel, låt den koka lite kortare tid nästa gång, och tvärtom om den blir för mjuk.


Enjoy! ^^*


Kluffins

kladdiga chokladmuffins (kladdkakemuffins)
Ca 10 st kanske.
Tar ungefär en halvtimme att göra om du inte är alltför långsam.

Ingridienser:
100g margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl mjöl
4 msk kakao
1 krm salt
1 1/2 tsk vanillinsocker


Gör så här:

Sätt på ugnen på 225 grader.

Börja smält margarinet. Häll inte i.

Knäck 2 ägg. Innehållet ska i bunken, skalen kan du kasta bort.

Häll i sockret.

Vispa duktigt tills det blir lite fluffigt.

Häll i resten av alla ingridienser, inklusive margarinet.

Vispa ännu duktigare.

Nu borde smeten vara brun och smaka gott, annars är jag rädd att du har gjort fel.

Ställ ut lämpligt antal formar på en plåt och häll sedan lite av smeten i en form i taget.

När smeten nästan är slut kan du äte upp resten och ställa in dina muffins i ugnen i 10 minuter.

Om du vill kan du trycka ner ett bär eller en liten chokladbit i varje muffins innan du ställer in dem i ugnen.

 

Lycka till!


RSS 2.0