Sockerkaka i Långpanna
Massor av sockerkaka fylld med små chokladbitar och hallonmos.
Ingridienser:
9 ägg
9 dl strösocker
150 g smält smör/margarin
12½ dl vetemjöl
9 tsk bakpulver
5 tsk vaniljsocker
4½ dl kallt vatten
200g Blockchoklad
500g hallon (helst frusna, men går säkert lika bra med färska)
9 dl strösocker
150 g smält smör/margarin
12½ dl vetemjöl
9 tsk bakpulver
5 tsk vaniljsocker
4½ dl kallt vatten
200g Blockchoklad
500g hallon (helst frusna, men går säkert lika bra med färska)
Gör så här:
- Smöra och bröa en långpanna.
- Finhacka blockchoklad (lägg gärna i kyl ett par timmar innan, så blir det lättare att hacka och inte lika mosigt).
- Tina hallonen lite. Kan användas som de är eller mosade.
- Smält margarinet.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp, i en stor bunke.
- Tillsätt det smälta margarinet.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke och tillsätt sedan blandningen.
- Blir det alldeles för svårt att blanda kan man tillsätta lite av vattnet.
- Häll i resten av det kalla vattnet.
- Blanda i den hackade chokladen i smeten.
- Häll blandningen i långpannan.
- Placera ut små klickar av hallonmoset så att det täcker hela kakan.
- Grädda i 175 grader i ca 45 minuter. Testa med en sticka för att försäkra dig om att kakan inte är smetig.
- När kakan har svalnat kan du antingen skära den i rutor eller i 4 delar.