Kladdkaka
Kladdig chokladkaka
Ingridienser:
100g margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl mjöl
4 msk kakao
1 krm salt
1 1/2 tsk vanillinsocker
Margarin och ströbröd till formen
Gör så här:
Du gör i princip på samma sätt som med kluffinsen.
Sätt på ugnen på 225 grader.
Smeta ut margarin i en kakform.
Häll i ströbröd och se till att det fastnar på botten och väggar, i formen.
Börja smält margarinet. Häll inte i.
Knäck 2 ägg. Innehållet ska i en bunke, skalen kan du kasta bort.
Häll i sockret.
Vispa duktigt tills det blir lite fluffigt.
Häll i resten av alla ingridienser, inklusive margarinet.
Vispa ännu duktigare.
Nu borde smeten vara brun och smaka gott.
Häll i all smet i formen och ställ formen i ugnen i 10 minuter.
Om du vill kan du lägga ett tunt lager med florsocker eller annat fint smaskigt över kakan för att dekorera precis när den kommit ut från ugnen.
För extra kladdighet:
Se till att det smälta margarinet fortfarande är varmt när du häller i det.
Gör en och en halv sats med smet och häll i formen om kakan verkligen ska vara smetig, men då kan det vara klokt att grädda i ugnen i 12-13 minuter istället. Beror helt på vad man tycker är godast.
Tadaa!