Klassiska scones
Detta recept är brutalt stulet från ännu en fiffig hemsida, Scones.se.
Räcker till 4 scones.
Ingridienser:
3 dl mjölk
100 gram smör
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
Ingridienser:
3 dl mjölk
100 gram smör
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
Gör så här:
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
- Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
- Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
- Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!
Tips! Man jag göra degen och förvara den i kylen under natten för att bara plocka fram och grädda på morgonen. Det ska även gå att frysa in färdiga scones-degklumpar, se bara till att de får tina ordentligt innan de ska gräddas (: