Kanelbullar

 Blir ungefär 20 bullar. Perfekta att frysa in och tina.
 
Ingridienser:
50 g smör
2 dl mjölk
25 g jäst
1/2 dl strösocker
1 krm salt
ca 6-7 dl vetemjöl
(Det går bra att byta ut en fjärdedel av mjölet mot grahamsmjöl)
 
Fyllning:
3 msk smör
3 msk socker
1 1/2 tsk kanel
 
Du behöver också:
ca 20 st stora pappersformar
1 ägg (till pensling)
pärlsocker
 
 
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 250 grader. Det kan också vara smart att ta ut gallret ur ugnen eftersom det är bra att ha senare.
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm, ca 37 grader.
  • Smula ner jästen i en stor degbunke.
  • Häll degblandningen över jästen och rör om tills jästen löst sig.
  • Tillsätt socker, salt, 4 1/2 dl av mjölet.
  • Arbeta degen smidig och tillsätt mer mjöl tills degen släpper bunken.
  • Ställ degen att jäsa till dubbel storlek i ca 10 minuter under bakduk.
  • Placera ut pappersformarna på en plåt.
  • Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig och slät.
  • Dela degen i 2 delar och kavla varje del till en rektangel.
  • Rör samman fyllningen och lägg hälften av den på varje rektangel.
  • Rulla ihop degen till en rulle och skär varje rulle i ca 10 lika stora delar som du sedan placerar i pappersformarna.
  • Låt bullarna jäsa till dubbel storlek under bakduk.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  • Strö över pärlsocker.
  • Grädda dem i mitten av ugnen i ca 6-8 minuter.
  • Låt sen bullarna svalna på gallret under bakduk.
 
  • Avnjut några av bullarna nybakta, gärna med kall mjölk till ^^* OmNom!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0