Nougatmousse

(Räcker till ca 6-8 personer)

Ingridienser:
140 g nougat
30 g mörk choklad
1/2 liter grädde


Gör så här:
  • Tärna nougat och choklad i en bunke.
  • Koka upp grädden och slå den över nougat- och chokladtärningarna.
  • Låt stå i 5 minuter.
  • Mixa grädden och nougatchokladen så att allt blandas.
  • Sila blandningen genom en finmaskig sil.
  • Låt stå kallt i några timmar, gärna över natten, med lock eller liknande på.
  • Ta bort lock och vispa upp moussen tills den har lämplig konsistens.
  • Kan med fördel läggas i spritspåse och sedan spritsas på tallrik eller i skål vid servering.

Toppa gärna med frusna hallon och ca 1/2 sats hallonsirap (hitta recept här).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0